YAZ boşluğu


soyut..
soyut denilen bir kelime ilen giris yapmak ne kadar kalemi zorlayici oldu an icin..sonradan kalem kelimesinin elle tutulur bir cisim olabilmesi rahatlatti bunyeyi..elle tutulup,gozle gorulebilmesi mi inandirici,ikna edici..yoksa cisim ve ornek olarak sekle girmemis olmasi mi korkutucu halen..'kin' denilen ve hicbir alisweris merkezinde satilmayan ve kutsal kitaplarda bile yer eden bu hissiyatli kelimecigin icine dahil olmak isteyenkisiyim an icin...
hirsin,ofkenin,acinin,korkunun,hice sayilmanin,farkedilmemenin,oc almanin,tatmin olmanin,egonun,sehvetin ve kanin cazibesini hatirlatmakta,en azindan okunup,izlenen,dinlenen ornekler dahilinde..
karanlik koselerdeki aglara takilma uzerine kurulu avlanma stratejisi...aydinlikta da gorunmeyen aglar..beklenen ve beklenmeyen anlarin kullanilmasi stratejisi..kelimeler ve orneklerle betimlemenin sorumsuzlugu..insanin dogayi kustahca taklit etmesi..orumcekten-kartala kadar tum canli-cansiz varliklara hukmetme,ayaginin altindaki avini fotograflamasi..guc, egemenlik, meydan okuma, sahip olma..zayiflik..
yazik..
soyut..
kelimeler, ne kadar kolay kisisellesebilen iletisim somunlari...kisinin anlam,ifade ve kahramanlari..
spiraller...
sonu olmadigi dusunuldugu halinde, daima baslangic noktasi olan akil oyunlari oyuncaklari..yasaklar,izinler..birbirini takip eden, birbirinin aynisi olan noktalar butunu..bir oncekinin bir sonraki yuzunden kabul gordugu,ve sadece birbirinin kopyasi ego-ist istekler, arzular,hirslar v.b milyon kelime dizisi..
soyut..
olmadigi halde olurlugu kabul edilenler..insanin dogayi taklit ederek uyusturmalari zorlamalari..cinslerine ayirmaktan, cinsiyetlerine ayirmaya kadar..taki atomlarina ayirip yok olduguna kanaat getirinceye...ayriliktan cikan enerjinin korkunc cazibesi..
spiraller..
baslangici unutulmaya mahkum formlar..soyutlananin dahil oldugu hirsli, yuz temizleyici solucan kabuklari..sinirlarini kabul eden,boyun egen ve bunlari belirleyen insanoglunun,kisisel ozgurluk adina topraga bagli yasanan,sosyo-iktisadi-politik-kimyasal eglenceleri..
soyut..
ifade edilmek istenenin zorlugu yazisi..istenilene ve de dusunulene mudahele ihtimali..oldurmenin gururu ve dogurmanin utanci..zor olanin kolay olmasi..iyinin kotu de olabilmesi..rahatligin sikistirilmasi..sikisikligin rahatlik olmasi..isigin geri donmesi..frenlenen isigin aynaya takilmasi..bilmemek..bilinmemek..dusunuyorum o halde varim denilen anin daim olmasi..cismin yokluguna karsi varliginin kabulu..
sonsuz anlayis..
anlayisin sinirlara girmemesi..yada..sinirin anlayisin ta kendisi olmasi..kaosun zafer olmasi...




quito - Postmortem dirilişin kahraman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder