KAR ve Diken



Uzak diyarlarda bir ev sobayla ısınan. Ve asla ısınmak için kömür kullanmayan bir soba. Sonra kokusu soğuğun. Çünkü yakmamışlar sobayı hala. Üşüyor beden yorgana sarılıp. Soğuk ter süzülüyor sırtta o bürünmenin verdiği sıcaklıkla birlikte. Isınmak iğrenç çünkü hiçbir zaman tam olmuyor kafa üşüyor burun üşüyor. Yorganı kafaya çeksen bunalıyorsun nefes alamıyorsun.
Bir şekilde kalkılıyor, kaldırılıyorsun. Hayat bir tiyatro bizler oyuncularız geyiği yapmayacağım şimdi ama bir şey var o yataktan kalkarken sanki iplerinden tutup kaldırıyor vucudunu birleri çayı doldururken demlikten ellerini kollarını hareket ettiriyor birileri bunu anlıyorsun çünkü ne yataktan kaktığının farkındasın ne yudumladığın çayın tadının.
Uzak diyarlar buralar telefonun çok az bazen de hiç çekmediği yerler. Memnunsun bu halinden ama internet yok bir kere. Garip internetsizlik. Gazete bile yok burada. Ama televizyon var o ayrı başköşede o. Ama izlemiyorsun sen. Neyi izleyeceksin ki?
Dışarıda kar yağıyor sonra birdenbire. Yalan söyledim hiçbir şey birden bile olmaz. Yağıyor işte sen kaçırmışsın başlangıcını o kadar. Çıkıyorsun aslında o ipler gene devrede. Götürüyor aşağılarına köyün deresinin oraya seni bu ipler. Kar güzel bir şey anlıyorsun yürürken. Sallıyorsun ayaklarını karlara doğru savuruyorsun serbestçe, özgürce. Özgürce mi dedim ben? Hani o zaman ipler nerde? Gülümseme geldi bak yüzüne.
Kar güzeldi, kar temizdi. Sonra ağaçlar var kat kat kar altında kalmış. Ama görünüyor pislikleri yine de. Tek bir çiçek yok hiçbir şey her şey beyaz ve pislik renginde. Yerlere bakıyorsun ve onu görüyorsun dikeni. Diken çıkmış başını kaldırmış karların içinden. Hani gülün diyorsun ses yok. O zaman diyorsun ki işte dikeni o ipler tutmamış kaldırmamış öyle dimdik. Ama gül iplerin elinde. Dikeni seviyorsun artık. Diken denince aklına acıtır, incitir saçmalıkları gelmiyor. Canını yakanın özgürlüğü geliyor aklına nasıl vurdumduymaz olduğu nasıl etkilediği seni bu yönüyle.
Sonrası aynı hep ben artık değiştim, değişeceğim yalanı. Dikeni feyz aldın bu sefer sadece. Ertesi gün kalkacaksın kaldıracaklar seni yine soğuk sobanın ısıtamadığı soğuk odanın içinde.



Ori

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder